Amsterdam Marketing is de citymarketingorganisatie van Amsterdam, actief op het gebied van promotie, informatie, onderzoek en dienstverlening. Amsterdam Marketing verbindt en versterkt 180 Amsterdammers, door partners aan elkaar te verbinden en de mooie verhalen van 180 Amsterdammers breder bekend te maken.

Amsterdam Museum is een stadsmuseum. Wij vertellen het verhaal over de stad Amsterdam. Over toen, nu en straks.

AmsterdamFM is de publieke radiozender van Amsterdam en is te beluisteren op 106.8 (ether) en via de website amsterdamfm.nl. AmsterdamFM is verantwoordelijk voor de selectie en video-documentaires. Hoofdredacteur Marjolein Frijling interviewt de 180 Amsterdammers en vraagt naar hun levensverhaal. Frijling werkt voor de video-interviews samen met Casper Brink (camera), Dries Meinema (montage) en Marlous Roelofs (productie/communicatie).

Bridgizz ondersteunt organisaties in het ontwikkelen van beleid o.g.v. diversiteit en bij het vertalen van kansen in een succesvolle, interculturele praktijk. Bridgizz geeft strategische adviezen, helpt bij beleidsbepaling en biedt een praktische uitvoering hiervan zowel binnen als buiten Nederland.

Michiel van Nieuwkerk is fotograaf producent, filmmaker en interviewer, zijn werk is veelzijdig. Naast zijn werkzaamheden als fotograaf van het Project 180 Amsterdammers is hij ook initiatiefnemer en producent van de documentaireserie Hollandse Meesters in de 21e eeuw.

Story Supply is verantwoordelijk voor de tekst van 180 Amsterdammers. Linda van den Dikkenberg en Barbara Schouten vormen samen Story Supply, een verhalenbank. Zij verzamelen levensverhalen en bemiddelen tussen het verhaal en diverse media uitingen. Story Supply gelooft dat verhalen verbinden. Het doet er niet toe waar je vandaan komt, hoe je er uit ziet of waarin je gelooft, we kunnen elkaar vinden in de simpele dingen van het leven zoals dromen, eten, verdriet en blijdschap. Dit is ook steeds het uitgangspunt geweest bij alle interviews met de 180 nationaliteiten van Amsterdam.

Gemeente Amsterdam (afd. Diversiteit) heeft zo'n 820.000 inwoners, afkomstig uit 180 verschillende landen. De afdeling Diversiteit helpt Amsterdammers met het ontwikkelen van ondersteunend beleid en activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van sociale vaardigheden, emancipatie en het ontwikkelen van de 'eigen kracht'.

Het Parool is een Nederlands dagblad, gevestigd in Amsterdam, dat in de Tweede Wereldoorlog, begon als verzetskrant. De krant richt zich vooral op de stad en gemeente Amsterdam en is de enige op Amsterdam gerichte krant. Het Parool plaatst vanaf 10 februari 2016 elke dag 1 nationaliteit in de krant.

Nieuwwij is een intercultureel en levensbeschouwelijk platform. Chantal Suissa is de hoofdredacteur. Daarnaast is zij onder de naam YOUnite als projectleider, adviseur en trainer actief bij projecten rondom verbinding, diversiteit, inclusiviteit en antiradicalisering. Ze maakt zich hard voor een samenleving waarin iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn onder het motto "Verbindt de verschillen".

School der Poëzie brengt kinderen, jongeren en volwassenen op een plezierige manier in contact met gedichten in alle talen van de wereld op school, in het theater, op straat, in een museum, in een kasteel of aan zee. Poëzie vraagt, verbindt, verrast, vertelt, ontregelt.

Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) stelt zich ten doel het vrije verkeer van informatie in de Amsterdamse samenleving te bevorderen. De OBA ondersteunt 180 Amsterdammers door de diverse (video)content te tonen in haar filialen.

Transferendi staat bekend om zijn vlijmscherpe tarieven, hoogstaande kwaliteit en optimale service. Dat is wat u mag verwachten als u voor vertaalbureau Transferendi kiest. Wij zijn met een starttarief van € 0,055 per woord simpelweg de voordeligste in de branche. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan! Wij reageren binnen 30 minuten en kunnen snel met uw vertaling aan de slag.

Ambassades hebben het project 180 Amsterdammers mede mogelijk gemaakt. Speciale dank gaat naar Ambassade van Koninkrijk Denemarken | Ambassade van het Groothertogdom Luxemburg | Ambassade van de Tsjechische Republiek | Ambassade van Bangladesh | Ambassade van Somalië

Ontdek andere verhalen