18 mei

180 Amsterdammers en Bridgizz presenteren: WE AR - Amsterdammers verbinden

 

16 excellente MBO studenten van 9 verschillende opleidingen binnen het Mediacollege Amsterdam sloegen, in opdracht van MediaBites Amsterdam, 180Amsterdammers en Bridgizz, de handen ineen en deden het onmogelijke. Zij bouwden in 6 weken een app die Amsterdammers verbindt en een ode brengt aan de stad Amsterdam ter ere van onze Burgermeester Van der Laan: WE AR Amsterdam. 

 

Van der Laan is niet alleen de burgervader van Amsterdam, maar ook de burgervader van de app. WE AR Amsterdam; een virtueel pixel-art kunstwerk gemaakt door en voor de stad dat te bekijken is in Augmented Reality vanuit verschillende plekken in de stad. Iedereen kan mee tekenen via de app. 

 

Op deze manier willen zij de missie die Burgemeester van der Laan heeft vereeuwigen: het samenbrengen  en verbinden van inwoners van Amsterdam ongeacht cultuur, afkomst of sociale klasse.

Het canvas is oneindig en ontwikkelt zich daarmee tot in de eeuwigheid. Net zoals de stad Amsterdam! 

 

De studenten worden in hun initiatief al gesteund door diverse bedrijven, bekende Amsterdammers, politici en Amsterdamse burgers.

 

Lancering tijdens Mediabites Festival

Donderdag 18 mei wordt de WE AR app gelanceerd tijdens MediaBites Amsterdam - het festival waar jong talent, innovatie en techniek wordt gelanceerd. Vrijdag 19 mei om 17.00uur wordt de app persoonlijk gepresenteerd aan Wethouder Simone Kukenheim.

 

De time-lapse van het maakproces van de eerste weken zal in juni worden aangeboden aan Burgemeester Van der Laan.

 

Voor meer informatie check: http://we-ar.amstererdam

Nieuws & Events

Ontdek andere verhalen