09 april

Ahmed Chawki live in de Meervaart

Op 9 april presenteren Meram, Bridgizz en 180 Amsterdammers Ahmed Chawki live in de Meervaart. Dit verbindingsconcert is georganiseerd in het kader van verbinding in de stad. 

 

Ahmed Chawki live, is featuring Farid Ghannam en African Dance Experience.

 

Over Ahmed Chawki

"Habibi I Love You" is een lied van Ahmed Chawki met rapper Pitbull uit 2013. Dit lied werd voor Chawki een internationale hit. Het originele lied is tweetalig, in het Arabisch en Engels. Het lied is door Chawki uitgevoerd in een Arabisch dialect (in plaats van klassiek Arabisch) en het rap gedeelte is in het Engelse uitgevoerd door Pitbull. De single is geproduceerd door RedOne.

 

Het nummer was menteen een groot success in de hele Arabische wereld en de Arabische diaspora, maar werd ok uitgevoerd in andere talen zoals Frans, Spaans en Nederlands. 

 

Op 22 november 2013 werd een Nederlandse versie uitgebracht, een viertalige release, in het Arabisch, Spaans, Nederlands en Engels i.s.m. de Nederlandse zangeres Do. Do zingt enkele delen in het Nederlands, Ahmed Chawki zingt het grootste deel an de teksten in het Spaans. De single is uitgebracht door Sony Music en kwam in de eerste week binnen in de top 10 van de Nederlandse single top 100 en klom naar nummer 5. Er is een aparte video uitgebracht voor deze versie van het nummer. 

 

Tickets beschikbaar

Bent u geïnteresseerd in het concert dan kunt u kaarten kopen via http://www.meervaart.nl

 

180 Amsterdammers

Exclusief voor de 180 Amsterdammers is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar gesteld.

 

Chawki Live in Concert

Datum: zondag 9 april 2017

Tijd: 19:00 uur

Plaats: Theater de Meervaart, Amsterdam

Nieuws & Events

Ontdek andere verhalen