30 maart

180 Amsterdammers partner van Schoolity

180 Amsterdammers is officieel partner van Schoolity. Met Schoolity wil 180 Amsterdammers de dialoog bevorderen tussen scholen en hun omgeving. Schoolity heeft als doel om de samenwerking tussen scholen en hun omgeving te bevorderen. Dit ten dienste van de ontwikkeling en de schoolcarrière van het kind.

 

Schoolity dialogenbijeenkomst: Gevoelige discussies in de klas

Dinsdagavond 28 maart organiseerde Schoolity (samen met UpCycle) een dialoogbijeenkomst met als onderwerp: ‘gevoelige discussies in de klas’.

 

‘Een op de negen leraren vermijdt gevoelige onderwerpen!’, zo luidde de NOS kop van woensdag 1 februari. Veel docenten zouden ‘onderwerpen als terrorisme, homoseksualiteit, het slavernijverleden en de politieke situatie in Turkije en Rusland’ steeds vaker uit de weg gaan omdat deze vaak zorgen voor verhitte discussies tussen leerlingen en docenten, of tussen leerlingen onderling. Docenten die gevoelige onderwerpen niet meer behandelen wijzen vooral op de toegenomen tegenstelling die wordt ervaren tussen westerse en nietwesterse normen en waarden’, aldus de NOS. Een serieuze noodkreet waar we wat aan moeten doen! Daarom heeft Schoolity een dialoogavond georganiseerd waarbij docenten, jongerenwerkers en studenten hierover met elkaar in gesprek gaan.

 

Tijdens de avond stond men stil bij vragen als:

– Zou je als docent sommige gespreksonderwerpen moeten mijden om discussies uit de weg te gaan? 

– Is het eigenlijk wel ‘erg’ dat sommige discussies hoog kunnen oplopen?

– Wat zijn mogelijke oorzaken van spanningen tijdens dialogen?

– Zouden docenten het uit de hand lopen van verhitte discussies kunnen voorkomen middels de juiste ‘tools’? Zo ja, welke?

– Welke andere partijen (ouders, jongerenwerkers, etc.) zouden kunnen bijdragen aan het goed verlopen van discussies in de klas?

 

De avond was zeer interessant en alle aanwezige professionals hadden een waardevolle inbreng. 

 

Ga naar www.schoolity.nl of http://facebook.com/schoolity om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Nieuws & Events

Ontdek andere verhalen