03 januari

180 Amsterdammers, nu ook te koop in boekvorm

Op 22 december jl. presenteerde Bridgizz en YOUnite .het boek ' 180 Amsterdammers'  gepresenteerd in restaurant Meram, Amsterdam.

In 180 Amsterdammers lees je de verhalen van alle 180 Amsterdammers terug die meegewerkt hebben aan dit project. Hoe zijn ze in Amsterdam terecht gekomen en hoe hebben ze van Amsterdam ‘hun’ stad gemaakt.


"Amsterdam is met haar 180 verschillende nationaliteiten een van de meest diverse steden ter wereld. En hoewel niemand zegt dat het altijd gemakkelijk samenleven is, gaat dat in de regel heel goed in deze stad. Diversiteit zit in ons DNA. [...] Wat is dan dat Amsterdamse DNA? Als de stad een persoon zou zijn, zou deze zeker de volgende karaktereigenschappen hebben: nieuwsgierig, ondernemend, eigenwijs, recht voor zijn raap, geestig, moedig, rebels en barmhartig. En natuurlijk bloedmooi. Kortom trouwmateriaal. Dát is de aantrekkingskracht van Amsterdam.

[...] Dit boek gunt u, de lezer, een blik door de ogen van deze Amsterdammers op onze stad. Het vertelt hun persoonlijke verhalen over liefde en vriendschap, vreugde en verdriet, voorspoed en tegenslag, verbazing en verwondering. Want wie is wijs? Hij die van iedereen leert
."
- Uit het voorwoord van Mr. Eberhart van der Laan, Burgemeester van Amsterdam


180 Amsterdammers (ISBN 9789401442176) is voor €24,99 (excl. verzendkosten) o.a. verkrijgbaar via de (online) boekhandel (o.a. bol.com https://www.bol.com/nl/p/180-amsterdammers/9200000068453825/)

Meer foto's

Nieuws & Events

Ontdek andere verhalen