Ross

Nieuw Zeeland

Dit is
Ross Macpherson (1960)

Woont in
Zuid

Vaderland
Nieuw-Zeeland

In Nederland sinds
2013

Beroep
Huisvader

Nieuw-Zeeland in Amsterdam
De stilte en omringende natuur als je gaat kanoën in het Amsterdamse Bos

Mist
H
et vissen

Stamkroeg
Brasserie De Joffers 

‘Mijn vrouw en ik zijn al een aantal jaar expats, we hebben op vele plekken gewoond en ook al een keer eerder in Amsterdam. We waren zes maanden terug in Nieuw-Zeeland toen mijn vrouw weer een aanbod kreeg om in Amsterdam te werken. We wilden graag terug, omdat we hier een fantastische tijd hadden gehad. We hebben een huis gekocht in Amsterdam-Zuid, nu met de intentie om langer te blijven.

 

Mijn vrouw moet veel reizen voor haar werk en ik ben de thuisblijfvader. Ik zorg voor onze dochter van negen jaar oud. Echt geweldig. Ik had nooit verwacht dat het zo zou lopen, ik was behoorlijk ambitieus, maar ik vind het heerlijk.

 

In Nieuw-Zeeland had ik vroeger wel al van Amsterdam gehoord. Je leert natuurlijk over de grote meesters van hier en in mijn tienerjaren kwamen daar de coffeeshops en de Wallen bij. Als volwassene leerde ik pas over de openheid en diversiteit van de stad. En pas toen ik echt in Amsterdam was, kwam ik erachter hoe goed iedereen hier Engels spreekt en hoe makkelijk dat is voor ons. Daar ligt natuurlijk ook de aantrekkingskracht voor veel expats. Toch probeer ik wel om niet alleen met expats om te gaan. Je leert een stad pas kennen door de locals. Via mijn dochter en in mijn buurt kom ik die gelukkig veel tegen. Zuid is net een klein dorp, ik heb ook een vast café waar ik kom, Brasserie de Joffers. Maar zodra je richting het Leidseplein gaat lopen, gaat de stad steeds meer bruisen, zie je meer toeristen en voel je de energie van de stad.

 

Ik houd van fietsen en zit altijd lachend op de fiets, het blijft voelen als vakantie. Ik fiets elke dag met mijn dochter naar school. Ik heb meermalen bijna een hartaanval gehad als ze slingerend voor me uit fietste. En ik kijk mijn ogen uit als ik kinderen achterop zie staan bij hun vader en als ik moeders zie met meer dan drie kinderen op de fiets. Ook ben ik nog steeds verbaasd over het feit dat mensen zonder regenkleding en helemaal doorweekt rondfietsen alsof het ze niks kan schelen. Na een avondje drinken in de stad ben ik een keer van mijn fiets gevallen. Een vriend zei toen: “Nu ben je een echte Amsterdammer”.’

 

457 Amsterdammers hebben de Nieuw-Zeelandse nationaliteit

 

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen