Faten

Bahrein

Dit is
Faten Bushehri (1988)

Vaderland
Bahrein

In Nederland sinds
2015

Beroep
Journalist

Dol op de
Braziliaanse dans Zouk

Wil altijd nog
Nederlands leren

Eerste indruk

Amsterdam wat levendig en wat veel water!

Ik was een kind toen ik voor het eerst Amsterdam bezocht samen met mijn moeder. Ik kan me er niet veel van herinneren, behalve dat ik heel veel toeristische dingen heb gedaan, zoals een boottocht over de grachten maken. En overal waren tulpen! We logeerden zelfs in een hotel dat Golden Tulip heette.

In 2014 kwam ik hier voor het eerst als volwassene en ik verwachtte er heel veel van. Ik telde de dagen af tot ik eindelijk zou gaan en het was ook fantastisch. Ik herleefde die eerste keer en deed alle toeristische attracties opnieuw. Nu volg ik hier mijn tweede jaar van mijn masters, ben ik journalist en human rights activist.
Helaas is de immigratiewet heel streng en zal het moeilijk voor mij zijn om hier permanent te blijven. Het is zo jammer dat een land dat zo vrij is, zo onbereikbaar is voor mij om in te blijven. En dat wil ik heel graag. Amsterdam is divers, open en heeft een goede cultuur en daar wil ik graag aan bijdragen. Helaas zal dat bijna onmogelijk worden.

Ik mis de omgangsvormen uit Bahrein wel. Thuis zijn de mensen heel open tegen elkaar, zeer flexibel en spontaan en niet zo planmatig als hier. De mensen zijn gepassioneerd en ze raken elkaar snel aan. Iets wat hier al een snel een negatieve connotatie heeft. Als ik deze omgangsvormen hierheen zou kunnen brengen, had ik het beste uit twee werelden bij elkaar.

Fietsen moet ik wel nog leren, want ik kan er niks van. Ik heb het twee maanden geprobeerd en ben gestopt toen ik een lekke band had. En die haring die ze hier eten, dat kan ik echt niet. In mijn land eten we voornamelijk vis, maar wel gebakken of gekookt!

4 Amsterdammers hebben de Bahreinse nationaliteit180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen