Tracian

Jamaica

Dit is
Tracian Meikle (1985)

Vaderland
Jamaica

In Nederland sinds
2014

Beroep
Antropoloog

Dol op
Reggae

Eerste indruk
Voor een hoofdstad is het heel knus

Wil altijd nog
Op een bevroren gracht lopen

‘In maart 2014 kwam ik hier werken. Vanaf het moment dat ik de stad binnen reed, was ik onder de indruk. Amsterdam is heel pittoresk, elke foto die je zou maken is perfect. Die zou niet kunnen mislukken. Amsterdam is prachtig en ik woon hier heel graag. Vooral als ik op de fiets zit besef ik dat. Er zijn niet veel plekken op de wereld waar je overal naartoe kan lopen en fietsen en waar zoveel diversiteit is.

In Jamaica heb je geen terrassen bij cafés, waarschijnlijk door de zon, het is er te heet voor. En het is er ook niet normaal om in een café op je computer te werken. Er zijn fijne werkplekken waar je je omringt met creativiteit met een prettige sfeer.

Ik ben ook wel down geweest in Amsterdam. Toen ik door India had gereisd en daarvan terugkwam, voelde ik me niet meer verbonden met Amsterdam. Eerder buitengesloten. De verbinding met de stad was er alleen nog maar door materiële dingen die ik er bezat. Mensen zijn hier erg op zichzelf. Daarom heb ik een groep opgericht voor Amsterdamse donkere vrouwen.
We komen één à twee keer per maand bij elkaar. Dat geeft me lucht. Bij hen kan ik vrij ademen. Dan hoef ik me niet druk te maken of ik de enige ben, maar omring ik me even met vrouwen die op mij lijken, dezelfde perceptie hebben als ik en die begrijpen hoe het voelt om een donkere vrouw in Amsterdam te zijn. Amsterdammers vinden dat ze heel tolerant zijn en hele liberale opvattingen hebben. Het is moeilijk om ze te confronteren met andere visies. Ik ben vaak de enige gekleurde vrouw ergens, zeker in het universitaire circuit.’

81 Amsterdammers hebben de Jamaicaanse nationaliteit


180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen