Liam

Barbados

Dit is
Liam Osbourne (1985)

Woont in
Oud West

Vaderland
Barbados

In Nederland sinds
2007

Beroep
Brand manager

Eerst indruk
Het is de mooiste stad van de wereld

Mist
De geluiden uit de natuur

Barbados in Amsterdam
Hortus Botanicus


‘Op 17 augustus 2007 kwam ik aan op Schiphol. Mijn ouders waren met me meegekomen om me naar Leiden te brengen waar ik ging studeren, maar we begonnen met een paar dagen Amsterdam. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik wist zeker dat ik hier zou eindigen. Ik voelde me zo thuis en ik paste echt in het ritme van deze stad. Ik deed twee dingen in Amsterdam: een rondvaart maken door de grachten en een verse haring eten. Na mijn studie ben ik in de zomer van 2010 in Amsterdam gaan wonen.

Ik realiseerde me dat ik echt van Amsterdam hield tijdens mijn eerste Gay Pride. Het was prachtig weer en de stad en de mensen waren één. Ik had het geluk om op één van de boten te zitten en het gevoel dat de mensen aan de kant je geven, die openheid en liefde, is zo mooi.

Het was emotioneel om de regenboogvlag aan de Westerkerk te zien. Zo’n gevoel van support en tolerantie. Toen realiseerde ik me: dit is mijn thuis en ik ben trots om onderdeel van Amsterdam uit te mogen maken.

Ik woon samen met een Nederlandse jongen. Hij komt oorspronkelijk uit Hoogeveen. We hebben elkaar online ontmoet en onze relatie was voor hem zijn coming-out. Dat was moeilijk voor hem. Amsterdam heeft het mogelijk gemaakt dat wij samen kunnen zijn. De stad heeft ons samengebracht en geeft ons de kans om een eigen leven op te bouwen als een interraciaal homostel. Hier zijn we vrij om te doen wat elk heteroseksueel stel ook zou doen: handen vasthouden, uit eten gaan, openlijk samen zijn. “I owe my relationship to the city.”’


12 Amsterdammers hebben de Barbadiaanse nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen