Siegnette

Nederland

Dit is
Siegnette Flaneur (1982)

Nationaliteit
Curaçaoënaar (Nederland )

Woont in
West

In ­Amsterdam sinds
1998

Beroep
Interieurstylist

Mist
Het weer en de relaxte sfeer van een eiland

Kan hier niet krijgen
Comino en continetal poeder

Dol op
Markten afstruinen 

Curaçao in Amsterdam
Amsterdamse Poort

Wil altijd nog
Haar schilderijen exposeren “25 februari 1998, ik was 16 jaar en ging naar Nederland. Mijn moeder woonde al een jaar in Amsterdam. Ze kwam me ophalen van Schiphol en we gingen met de snorder naar huis. Ik kwam samen met mijn zusje en we dachten: “ we zijn in een vrieskist beland en alles is hier grijs”.

Amsterdam was leuk omdat we weer herenigd waren als familie. Het was voor mij geen keuze. Ik ging naar Amsterdam, omdat de rest van mijn familie daar al was. Ik kom uit een gezin van 7 kinderen en we wonen allemaal in Amsterdam. Mijn vader woont nog op Curaçao, maar ja, die hield van rokjes dus dat heeft hij aan zichzelf te danken.

De beginperiode in Amsterdam was vooral de kou overleven. Op Curaçao is het zo veel beter. Daar is geen stress, hebben de mensen geen haast en zijn ze socialer. Ik mis het lekkere kraanwater, de zon, de stranden en zelfs het regenseizoen.

Ik mis dat heel erg en ik ben ook op een punt gekomen dat ik heel graag terug wil. Nu moet mijn vriend dat ook nog willen. Hij zegt: “als we de lotto winnen dan gaan we”.”

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen