Corinne

Trinidad en Tobago

Dit is
Corinne Aaron-Pavic (1972)

Vaderland
Trinidad en Tobago

In Nederland sinds
2011

Beroep
Marketing manager

Eerste indruk

het regent hier veel

Vaderland in Amsterdam  
De Albert Cuypmarkt

Wil altijd nog
Nederlands leren

‘Een stad vol tulpen, fietsen en grachten, zo zag ik als kind Amsterdam. We zijn hier naartoe gekomen vanwege het werk van mijn man, daarvoor woonden we elf jaar in Chicago. Ik had nog nooit aan Amsterdam gedacht als mogelijke woonplaats en ik was er ook nog nooit geweest.

De eerste keer dat ik hier kwam, was op de dag van de verhuizing. Het was, natuurlijk, een regenachtige dag. Het ergste van Amsterdam vind ik dan ook het weer. Ik kom uit een warm en zonnig oord en ik vind het heel opmerkelijk dat, of het nou koud is of regent, iedereen hier toch op de fiets stapt. In mijn beleving word je ziek als je helemaal bent natgeregend, maar hier is het een onderdeel van het dagelijks leven en niemand gelooft dat je ziek wordt van een buitje.

Waar ik ook niet aan kan wennen, zijn typisch Nederlandse dingen als hagelslag en rauwe haring. Dat vind ik echt niet lekker. Ik houd wel van poffertjes. En van koffiebroodjes. Op mijn werk word ik altijd uitgelachen omdat ik altijd en overal koffiebroodjes eet. Als ontbijt, bij de lunch en tussendoor. Koningsdag is mijn favoriete dag van het jaar. Aan mijn familie vertel ik dat deze dag het gevoel van carnaval heeft, zoals wij het in Trinidad en Tobago vieren.

Ik woon op IJburg. IJburg is heel erg op families gericht. Ik herinner me mijn eerste tramrit van IJburg naar het centrum nog goed. Ik stapte in met mijn dochter, maar het was heel druk in de tram dus er was geen zitplaats vrij. Een vrouw zag mij met mijn dochter en nam haar op schoot. Dat vond ik zo aardig. Mijn kinderen hebben zowel de Trinidadiaanse, de Nederlandse, als ook de Kroatische cultuur in zich. Mijn man is Kroaat. Ik spreek Engels met mijn kinderen, mijn man Kroatisch en op school leren ze Nederlands. Ik spreek zelf geen Nederlands. Tot nu toe is dat geen probleem. De enige keer dat ik problemen had omdat ik geen Nederlands spreek, was bij de belastingdienst. Daar weigeren ze Engels te praten.’

22 Amsterdammers hebben de Trinidadiaanse nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen