Zainab

Pakistan

Dit is
Zainab Dhanji (1988)

Vaderland
Pakistan

Woont in 
Nieuw-West

In Nederland sinds
2013

Beroep
Sales en marketing executive

Dol op
Steden verkennen

Eerste indruk Amsterdam
Wauw, alles is hier anders, van de cultuur tot de gebouwen en het vervoer

Pakistan in Amsterdam
De Albert Cuyp markt doet nog het meest aan Pakistan denken. Daar heeft elk winkelgebied wel een lange straat met allerlei kraampjes.

Mooiste plek
Het Amsterdamse Bos. Wat een prachtige bomen heb je daar.
 ‘Twee en een half jaar geleden kwam ik voor het eerst in Amsterdam en ik bleef ook gelijk voorgoed. Mijn man is een geboren en getogen Amsterdammer en ik heb hem ontmoet in Dubai.

Ik vond het heel moeilijk in het begin. Het was hier koud en grijs en ik miste mijn familie. De liefde voor de stad moest echt groeien. De eerste zes maanden vlogen wel voorbij met alles wat geregeld moest worden voor ons huis en alles wat ik verder nog moest uitvinden. Zoals, waar doe je de boodschappen? Daarna werd het pas echt moeilijk, want toen moest ik een leven op gaan bouwen. Ik ben echt heel erg eenzaam geweest in het eerste jaar. Gelukkig had ik de mogelijkheid om iedere zes maanden naar huis te gaan. Dat heeft me zo geholpen, daardoor realiseerde ik me bij terugkomst in Amsterdam ook hoe gezegend ik ben met mijn leven hier.

Ik mis vooral het eten. In Pakistan heb je zo makkelijk toegang tot geweldig eten. Ik heb hier anderhalf jaar gezocht naar Halwa Puri en nu eindelijk heb ik een plek gevonden in Amstelveen waar ik het kan kopen. In Pakistan gaan de mensen pas naar buiten als de zon weg is, de winkels zijn tot laat open en er is een druk avondleven. Je komt met elkaar samen in winkelcentra en omringt je met lekker eten. Dat avondleven bestaat hier niet. Tussen 19:00 en 23:00 uur is hier niks te doen. Of je moet echt uit eten gaan.

Toen ik Koningsdag vierde en de stad vol was met mensen met overal kraampjes en lekker eten, realiseerde ik me: “Oh my God wat een fantastische plek is deze stad!” ‘

3.179 Amsterdammers hebben de Pakistaanse nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen