Darragh

Ierland

Dit is
Darragh Cooke (1989)

Nationaliteit
Ierland

Woont in
Oost

In Nederland sinds

2010

Beroep
Sous chef bij Eddy Spaghetti

Dol op
Nederlandse vrouwen

Mist het meest
De natuur

Eerste indruk Amsterdam

Veilig, zelfs drie uur ’s nachts fietsen dames alleen naar huis

Ierland in Amsterdam
Mulligans, Ierse pub


“De eerste keer Amsterdam was in 2008. Ik ging interrailen met een vriend en we hadden online een hotel geboekt. Dat bleek in Utrecht te zijn, we dachten dat dat een soort buitenwijk van Amsterdam was. Ik herinner me vooral dat het heel druk was en echt een gave stad. De nummer 1 van alles wat ik verder zag.

In Ierland ben ik verliefd geworden op een Nederlands meisje en voor haar kwam ik in 2010 naar Amsterdam. We waren 6 maanden samen en toen gingen we samenwonen in een studentencontainer. Best wel een shock van een klein dorp naar 4000 studentencontainers. Wel is het fijn dat iedereen Engels spreekt. Het is maar 1 keer gebeurd dat iemand niet in het Engels met mij wilde praten, maar dat was een vrouw van 92.

Ik woon in Oost en het wordt eigenlijk alleen maar leuker. Ik ken iedereen van de slager tot de groenteboer. Amsterdam is eigenlijk een groot dorp. Ik kom overal wel iemand tegen die ik ken, veel meer dan in bijvoorbeeld Dublin.

Er zijn vele momenten dat ik me realiseerde dat ik echt van deze stad hou. Een keer toen ik in de bouw werkte en ’s ochtends heel vroeg al op de fiets zat. Het was augustus, er was mist en zon en de stad was leeg. Wow, waar vind je dit nog meer? Maar ook toen ik mee deed aan een watergevecht bij Roest. Niemand kende elkaar en aan het einde van de dag heb je 12 nieuwe vrienden. Ja, dan denk ik wel: I love this city!”

1.372 Amsterdammers hebben de Ierse nationaliteit

 

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen