Angel

Filipijnen

Dit is
Angel Trinidad (1985)

Vaderland
Filipijnen

In Nederland sinds
2012

Beroep
Redacteur

Dol op
Vincent van Gogh, zijn leven inspireert me

Wil altijd nog
Een band beginnen

Eerste indruk van de stad

Liefde op het eerste gezicht

"In 2010 heb ik mijn Nederlandse vriend Mark leren kennen in Zweden, waar ik toen studeerde. Hij was daar op vakantie en we ontmoetten elkaar bij het uitgaan. Daarna hebben we een paar jaar een langeafstandsrelatie gehad en in 2012 ben ik bij hem gaan wonen in Arnhem.

We wonen nu acht maanden in Amsterdam, maar ik woon dus al langer in Nederland en de eerste fase van moeilijkheden heb ik wel achter de rug. Ik ken de verschillen qua cultuur. Na een aantal jaar in verschillende landen gewoond te hebben (Duitsland, Spanje en Zweden) heb ik geleerd dat het belangrijk is om vrienden te hebben in een nieuw land. Gelukkig maak ik makkelijk vrienden. Ik heb een open mind en blijf nieuwsgierig. Altijd ja zeggen tegen alles!

Ik heb goede vrienden ontmoet op Subbacultcha concerten in de ‘Nieuwe Anita’, waar mensen komen met dezelfde muzieksmaak. Een meisje daar nodigde me uit om bij haar thuis een documentaire over shoegaze muziek te kijken. Misschien lijkt dat niets bijzonders, maar dat ze mij bij haar thuis uitnodigde, vond ik zo speciaal. Het voelde heel persoonlijk en ik voelde me welkom. Als een echte Amsterdammer.

In Amsterdam heb je een ‘koffiedrinkcultuur’. In de Filipijnen heb je meer een eetcultuur. Of liever gezegd een shopping mall-cultuur. Daar heb je winkels, airconditioning en food courts, met superlekker en goedkoop eten. Het is een sociaal gebeuren. Met vrienden en familie bijkletsen en samenzijn en ondertussen lekker eten.

Hier ga je echt uit eten en dat is duur, dus daarom treffen Nederlanders elkaar vaker met een kopje koffie, wat natuurlijk ook heel gezellig is. In de Filipijnen heb je ook een grote fastfood-cultuur. Fastfood is daar heel anders dan hier, maar toch kom ik hier bij de KFC en de Burger King vaak andere Filipijnen tegen. Fastfood trekt ons toch aan, het doet me denken aan de Filipijnen. Hahaha!"

1108 Amsterdammers hebben de Filipijnse nationaliteit


180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen