Vesko

Bulgarije

Dit is  
Vesko Eschkenazy (1970)

Vaderland
Bulgarije

In Nederland sinds
1991

Beroep
Violist, concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest

Dol op
Tochtjes op een rondvaartboot

Eerste indruk Amsterdam
De vrije geest 
“Sinds kort woon ik in Amsterdam. Het is altijd een droom geweest en nu het is realiteit. Al vanaf de eerste ontmoeting was het liefde op het eerste gezicht. Ik heb 20 jaar in het Gooi (in Huizen) gewoond en dacht daar nooit weg te kunnen. Maar nu is dat voltooid verleden tijd.

Ik kende Amsterdam door het Koninklijk Concertgebouw Orkest en de internationale naam van dit orkest. Nu ben ik zelf al 15 jaar onderdeel van dit mooie orkest als concertmeester.
Het Concertgebouw heeft veel betekenis voor me. Zowel privé als in mijn professionele leven. Daarom zou ik het als de mooiste en de meest bijzondere plek in Amsterdam noemen.
Ik geef Amsterdam waar ik goed in ben: viool spelen in het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Wat ik neem? Waarschijnlijk de gezelligheid en vele mogelijkheden om te genieten van deze mooie plek.

Mijn eerste keer in Amsterdam was op Schiphol. Het was meteen goed. Ik voelde dat het een goede plek was. Omdat ik veel reis met het orkest kom ik nog steeds vaak op Schiphol en elke keer denk ik dan weer aan dat eerste gevoel. Ik kende de stad natuurlijk al voordat ik hier ging wonen, maar de schoonheid van de stad bewonder ik nog steeds ieder keer als ik het zie.

Vrienden, familie en collega's. Iedereen die ik ken is erg blij voor me dat ik in Amsterdam woon. Ze wisten allemaal dat het een grote droom was. 1 van onze twee kinderen woont ook in Amsterdam. Wij genieten als gezin ieder keer weer van de pracht en gezelligheid van deze stad.” 

2.958 Amsterdammers hebben de Bulgaarse nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen