Fedor

Spanje

Dit is
Fedor Artiles (1966)

Vaderland
Spanje

Woont in
Oud Zuid

In Nederland sinds
2015

Beroep
Werkzaam in de autoleasebranche

Dol op
Skydiven

Wil altijd nog
Verdwaald raken in de straatjes van Amsterdam

Mist
Warme maaltijden tussen de middag


Spanje in Amsterdam
Visjes en  specerijen van Marqt en Turkse winkels


“Mijn vrouw werd 5 dagen voor ons vertrek ziek. We hadden een afspraak gemaakt in Amsterdam bij de dokter en gingen meteen uit het vliegtuig daar naar toe. Vanaf het moment dat we aankwamen in Amsterdam was iedereen zo behulpzaam en zo aardig. Ik kan eigenlijk wel zeggen dat ik daar en toen realiseerde dat ik van deze stad hou. Terwijl ik mijn bagage, mijn zoon en mijn zieke vrouw probeerde te begeleiden waren er al volkomen vreemden die me hielpen met het dragen van de bagage. De taxichauffeur ging mee uit zijn auto naar de goede verdieping in het ziekenhuis.

Vijf weken heeft mijn vrouw in het ziekenhuis gelegen en ik heb alleen maar vriendelijke en behulpzame mensen ontmoet. Gelukkig is de afloop zeer positief. Mijn vrouw blijkt zwanger en in juli 2016 gaat zij een nieuwe Amsterdammer op de wereld zetten. Mijn zoon van 2 integreert ook al lekker. Hij spreekt al Nederlands en zegt: “Kijk eens” en “Dit is van mij.”

Het weer is ook moeilijk. Ik mis de Spaanse zon. Ik trek ’s ochtends twintig minuten extra uit om me aan te kleden tegen de kou. Ik doe twee broeken over elkaar aan en drie T-shirts en een trui. Het is absurd dat je dan buiten komt en je iemand voorbij ziet fietsen in een alleen een T- shirt."

4.574 Amsterdammers hebben de Spaanse nationaliteit

 

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen