Eva

Oostenrijk

Dit is
Eva Henning (1973)

Vaderland
Oostenrijk

Woont in
Centrum

In Nederland sinds 
1995

Beroep
Eigenaar balletschool

Wil altijd nog
Een nacht in Het Rijksmuseum doorbrengen om in alle rust alles te bekijken

Mist
De natuur, de bergen en goulash. Oostenrijkse Goulash. Kan je in een Amsterdams restaurant niet krijgen. En zelf kan ik het niet maken. Dat is iets voor de oudere generatie met veel ervaring.

Oostenrijk in Amsterdam
Bettina bakt in de van Woustraat, daar hebben ze Oostenrijks brood en gebak


“Het was liefde op het eerste gezicht tussen mij en Amsterdam. Maar in de loop der jaren ben ik niet alleen meer verblind door verliefdheid en zie ik ook de mindere kanten. Het is hier zo ontzettend druk. Het is een kleine stad en in het kleine stukje waar het het allermooist is, daar wil iedereen wonen.

Mijn kinderen zijn echte Amsterdamse kinderen. Dit is hun realiteit. Hier gaan ze naar school. Ik vind Amsterdam voor mijn kinderen hartstikke leuk. Amsterdamse kinderen hebben iets speciaals. Ze zijn mondig, open. Ze worden blootgesteld aan veel dingen en opgevoed met cultuur. Met school gaan ze overal naar toe. Er wordt hier goed voor kinderen gezorgd.

Het leven is heel duur hier. Je moet constant werken. Ook dat is de Amsterdamse mentaliteit. Om te overleven moet je werken. Je kan niet achterover hangen. Iedereen is de hele tijd bezig zijn kleine plek aan het veranderen. Kelders worden uitgegraven met allemaal machines voor 1 vierkante meter extra ruimte.

Ik fiets elke dag over de Keizersgracht naar mijn werk en daar kan ik ontzettend van genieten. Zo mooi vind ik het daar. Ik wilde ook heel graag daar aan de gracht wonen, maar dat is onbetaalbaar. Maar nu kan ik het ook bewonderen zonder haar te bezitten.”

621 Amsterdammers hebben de Oostenrijkse nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen