Romain

Frankrijk

Dit is 
Romain Bilde (1984)

Vaderland
Frankrijk

In Nederland sinds
2008

Beroep
Financieel manager

Dol op
Bier drinken in Cafe Bowie, uitgaan en reizen

Wil altijd nog
Naar Utrecht en Rotterdam

Mist
Meer soorten kaas en mijn broertje

 

“In het begin voelde Amsterdam als Disneyland. Ik was zo uitgelaten. Iedere hoek van de stad wilde ik aanraken, voelen, opsnuiven. Het was magisch voor mij. In 2008, ik was 24, kwam ik voor het eerst in Amsterdam. Het was zomer en ik was hier voor een weekend. Ik had een Nederlands meisje ontmoet op vakantie in Mexico. Zij woonde in Amsterdam en ik ging haar opzoeken en ik werd straalverliefd op de stad. Het meisje van mijn dromen is nu mijn vrouw. Na dat eerste weekend bij haar in Amsterdam ben ik teruggegaan naar Frankrijk. Daar heb ik mijn koffer gepakt en een week later was ik weer terug in Amsterdam. Hoewel ik mijn vriendin slechts 5 dagen in mijn hele leven gezien had trok ik meteen bij haar in.

Nu na 4 jaar ken ik de stad steeds meer. Ik heb er mijn weg in gevonden. In het begin was ik letterlijk de weg kwijt. Elke straat lijkt op elkaar en ik had moeite mijn eigen straat terug te vinden. Ik kon het ook niet aan mensen op straat vragen, want als ik heel nonchalant de weg vroeg noemden zij in het Nederlands de straatnamen op en begreep ik er helemaal niets van. Ik was daar heel erg slecht in en het heeft jaren geduurd voordat ik iets van de plattegrond wist.

Amsterdam is heel tolerant. Homo’s, de verschillende nationaliteiten. Dat maakt Amsterdam heel speciaal en heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. En maakt dat ik me soms een beetje schaam voor mijn vrienden van vroeger die een andere visie hebben op bijvoorbeeld homoseksualiteit. Dat irriteert me een klein beetje, maar omdat ik ze van jongs af aan ken zullen het altijd mijn vrienden blijven.”

4.254 Amsterdammers hebben de Franse nationaliteit

 

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen