Angelique

Malta

Dit is   
Angelique Cachia (1967)

Nationaliteit
Malta

Woont in                                                     
Centrum (Jordaan)

In Nederland sinds
1980

Beroep
Tekstschrijver

Mist het meest
Het weer en haar familie 

Dol op
Nieuwe plekken in de stad ontdekken met mijn vrouw

Wil altijd nog
De Westertoren beklimmen 


“Mijn roots liggen in Malta, waar ik geboren ben en tot mijn twaalfde heb gewoond. Maar ‘Aan de Amsterdamse grachten heb ik heel m’n hart voor altijd verpand’, zoals het bekende liedje gaat. Zonder Amsterdam had mijn leven er heel anders uitgezien. Ik heb hier mijn coming out beleefd, mijn vrouw ontmoet, gestudeerd en gewerkt.

De meest romantische plek in Amsterdam is voor mij en mijn vrouw het schip ‘Het Einde van de Wereld’ dat bij het Java-eiland ligt. Wij zijn hier getrouwd op een mooie zonnige dag in 2012.

Ik ben blij dat Amsterdam als stad niet te keurig is. Het bruist, er wonen veel interessante mensen, en het culturele leven is gevarieerd. Van het uitgaansleven heb ik door de jaren heen veel genoten, van de opera tot Gay Pride – het ligt allemaal op loop- of fietsafstand.

Ik hou van de afwisseling die Amsterdam biedt, dat het constant verandert. Minder leuk vind ik de toenemende hordes bezoekers die Amsterdam zijn gaan associëren met een ‘alles mag’ mentaliteit. Hierdoor voel ik mij soms alsof ik in een amusementspark woon.

Toch woon ik hier met veel plezier en ben echt gaan houden van de stad en ben zeker van plan de rest van mijn leven hier door te brengen.

33 Amsterdammers hebben de Malteese nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen