Kerstin

Zweden

Dit is 
Kerstin Gerlagh (1957)

Vaderland
Zweden

In Nederland sinds
1984

Beroep
General manager bij de Zweedse Kamer van Koophandel

Dol op
Ballet-voorstellingen en fietsen

Eerste indruk Amsterdam
Compacte stad op wereldniveau

“Ik woonde al lang in Nederland, maar toen ons kantoor verhuisde naar Amsterdam ben ik zelf in de stad komen wonen. De eerste tijd was fantastisch en zo positief. Op de fiets naar m’n werk, gewoon puur geluk. Op de fiets voel je dat je er bij hoort, je bent een deel van de stad.

Als je hier woont, ga je naar andere plekken dan als je op bezoek komt in de stad. Dan ga je naar het theater of naar een concert. Nu kom ik telkens ergens anders en verkeerd fietsen is zelfs leuk. In het begin volgde ik nog de tramrails, maar nu ga je links en rechts om toch sneller te zijn en zie je de mooiste dingen onderweg.

Ik woon in Oud Zuid en het was dan ook een zachte overgang van een dorp naar de stad. In Zuid is het best wel rustig. Je kan de stad op zoeken, op de fiets ben je zo midden in de drukte, maar je fietst ook zo weer weg van de massa. Ik baal natuurlijk wel eens van de drukte, maar ik ben gelijk ook trots dat er zoveel mensen deze stad willen bezoeken.

Ik vind 1 van de leuke dingen aan Amsterdammers dat ze heerlijk open en direct zijn en veel humor hebben. Je moet die directheid niet zo serieus nemen, het is vaak met een knipoog bedoeld. In Zweden zijn we niet zo open. Je praat niet zo snel met iemand bij een bushalte bijvoorbeeld. Ik vind het ook heerlijk dat er veel jonge mensen in de stad wonen. Jonge gezinnen verlaten de stad niet en dat maakt dat de stad altijd in ontwikkeling blijft."

992 Amsterdammers hebben de Zweedse nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen