Prince

Gabon

Dit is
Prince Mombo (1986)

Vaderland
Gabon

In Nederland sinds
2002

Beroep
Medewerker klantenservice
Booking.com

Eerste indruk van Amsterdam
Je kijkt van buiten bij iedereen de woonkamer in

Wil altijd nog
Live optreden als zanger

‘Mijn vader werkte bij Shell en wij woonden in Gabon in de plaats Gamba: een zogenaamde Shell dorp. Met allemaal expats en dus veel verschillende nationaliteiten. Ook veel Nederlanders, waardoor ik de Nederlandse cultuur al op jonge leeftijd heb leren kennen. Op mijn vijftiende verhuisden we voor mijn vaders werk naar Nederland en groeide ik op in Heemskerk en Bergen. Ik vond het voornamelijk een spannende ervaring en keek er erg naar uit om naar Nederland te verhuizen. Mijn ouders zijn inmiddels weer terug naar Gabon, zij misten hun geboorteland te veel.

Omdat we met zoveel Nederlandse expats in Gamba woonden vierden we daar zelfs Sinterklaas. Over de Zwarte Pieten discussie die nu gaande is in Nederland ben ik persoonlijk nog niet helemaal uit. Er moet nog steeds het een en ander gebeuren op het gebied van discriminatie, zowel in Nederland als in andere landen, dus ik vind het heel goed dat het bespreekbaar gemaakt is. Het is belangrijk dat mensen erover nadenken en open staan voor verandering.

Of ik zelf gediscrimineerd word, dat vind ik een groot woord. Maar als donkere man in Nederland wordt je er wel af en toe aan herinnerd dat er discriminatie bestaat en soms heb ik het gevoel dat ik me iets meer moet bewijzen.

Als ik Amsterdam in twee woorden zou moeten samenvatten dan is het de rijke cultuur en de open mind. Hier kan je echt zijn wie je wilt zijn en dat is in andere steden weleens anders.

Of ik voor altijd hier blijf weet ik nog niet. Op dit moment ben ik erg gelukkig met mijn leven hier in de stad. Ik woon vlakbij het Centraal Station en vind mijn appartement fantastisch, daar wil ik nog lang niet weg! Hiervoor heb ik in de Kinkerstraat en in Noord gewoond. Totaal verschillende buurten allemaal. De Kinkerstraat is mijn favoriet. Er is altijd iets te doen en de culturele mix spreekt me ook erg aan. Waar ik nu woon is het meer toeristisch. Maar daar hoor je mij niet over klagen. Ik vind het juist goed dat al die toeristen naar deze mooie stad komen. Het is misschien niet al te rustig, maar ik vind dat geen enkel probleem.’

1 Amsterdammer heeft de Gabonese nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen