Hildegard

Belgie

Dit is
Hildegard van Nylen (1973)

Vaderland
België

In Nederland sinds
1995

Beroep
Stemactrice en yoga-instructrice

Wil altijd nog
Een macaron proeven, “maar dat heb ik net gedaan”

Dol op
Schrijven, tekenfilms en het theater

Mist
Niets

“Mijn ouders waren best bang voor drugs door alle verhalen erover. Ik zelf vond dat onzin. Ik moest ooit rennen om de tram te halen. Op de halte stond een soort rasta junk die aan het blowen was. Hij hield de tram tegen en de deur open. Hij belichaamde alle vooroordelen die mensen hadden over Amsterdam. Ik dacht als hij al zo aardig voor mij is dan komt het wel goed hier.

Ik ben absoluut geen ochtend mens, maar het eerste half jaar stond ik ’s ochtends vroeg op. Ik kon mijn ogen niet geloven en moest mezelf knijpen. Met een big smile zat ik op de fiets naar school.

De liefde blijft, elke keer weer opnieuw. Als ik ergens uit stap en even niet weet waar ik ben. Dan zie ik de Westertoren en ik bedank de toren. “ Bedankt dat je me de weg wijst.” De Westertoren is echt bezield. Het is geen brok steen, maar een levende entiteit . Ik verdwaal graag. Als je wandelt en slentert zie je de stad echt goed. Ik raad ook iedereen aan om de rondvaartboot eens in de zoveel tijd te nemen. Vanaf het water is de stad zo mooi. Soms denk ik ‘ Wanneer houdt die liefde op?’ Dan kan ik verhuizen. Maar het houdt maar niet op. “

1.785 Amsterdammers hebben de Belgische nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen