Hugh

Noord-Ierland

Dit is
Hugh Breen (1985)

Vaderland
Noord-Ierland

In Nederland sinds
2012

Beroep
Timmerman

Dol op
Gaelic Football (balspel uit Ierland)

Wil altijd nog
Een huis kopen in Amsterdam

Wil begraven worden in
Noord-Ierland

In het buitenland wonen vind ik leuk. Ik heb in San Francisco gewoond en toen ik weer terug was in Noord-Ierland wilde ik al vrij snel weer weg. Niet omdat ik het daar niet leuk vond, maar omdat ik van het buitenland houd. In 2012 kwam ik naar Amsterdam en ik ben er nog steeds.

Ik houd van de leefstijl hier, van de verschillende mensen en culturen. Het moeilijkste vind ik de taal. Ik kan het gewoon niet. Fietsen kan ik wel heel goed. Helaas ben ik mijn fiets constant kwijt. Ik vergeet waar ik hem heb gezet en zo ben ik er dus al vele verloren.

Mijn ouders zijn hier net voor het eerst op bezoek geweest. Ze vonden het prachtig. Ik heb hen de musea laten zien en we zijn naar de Wallen geweest en naar Volendam. Ze vinden het leuk dat ik hier woon, als ik maar gelukkig ben. Ik ga ook twee keer per jaar terug. Het is ook maar een uur reizen natuurlijk. De beste tijd om terug te gaan, is met kerst. Dat is daar echt totaal anders dan hier. Veel mensen wonen in het buitenland en met kerst komen mensen terug naar huis. Kerst gaat over samen tijd doorbrengen. Het is dus een heel leuk weerzien en een gezellige tijd. Maar met oud en nieuw ben ik hier weer terug hoor. Hier zijn de beste feestjes.

Ik begeef me vooral in expatkringen. Amsterdam heeft veel expats. Ik vind het fijn om mensen uit de hele wereld te ontmoeten. Maar ook Amsterdammers vind ik fijne mensen die van het leven genieten. En hun directheid, daar is niks mis mee, juist fijn om te weten waar je staat.’

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen