Talbert

Dominica

Dit is
Talbert James Boef (1973)

Vaderland
Dominica

In Nederland sinds
1978

Beroep
Eigenaar van een marketingbureau

Dol op
Ondernemen en sporten

Dominica in Amsterdam 
Planet Rose Caribbean restaurant, een Jamaicaans restaurant. Zij maakt echt een Caribische pot klaar die lijkt op het eten in Dominica. Helaas is het inmiddels gesloten.

Eerste indruk Amsterdam 
Groot en indrukwekkend 

Mist
De natuur. Het is daar zo fantastisch mooi. Het is tropisch en overal hangt vers fruit

‘Ik ben geboren op Dominica en heb daar vier jaar gewoond. Mijn vader was al voor mijn geboorte overleden en mijn moeder was niet in staat om voor mij te zorgen. Daarom heeft een achternicht van mijn moeder mij en mijn zus geadopteerd. Eerst woonden we op Curaçao en daarna zijn we naar Leiden verhuisd. Mijn stiefoma woonde in Amsterdam, dus ik kwam als kind al vaak in de stad en die maakte al van jongs af aan een diepe indruk op me. Veel reuring en heel groot.

Toen ik na mijn studie de kans kreeg om negen maanden een huis onder te huren in Amsterdam, deed ik dat meteen. Ik houd nog steeds van die drukte, bezigheid en diversiteit van de stad. Nu vind ik het alleen niet meer zo groot, het is eigenlijk een dorp.

De leefstijl van Dominica is niet te vergelijken met hier. Daar ga je werken als je geld nodig hebt en stop je ook weer als je even genoeg hebt. Alles gaat ontspannen en morgen is er weer een dag. Er is genoeg eten overal en meer dan dat heb je niet nodig.

Ik heb een zoontje van vijf. Ik probeer hem de manier van genieten mee te geven die je alleen op Dominica ziet. Natuurlijk heb je hier een prestatiemaatschappij, maar leer ook te genieten. Hij zegt op school: “Mijn vader komt uit een warm land.” Ik ben stiekem ook heel trots dat hij zijn eerste stapjes op Dominica heeft gezet tijdens een vakantie.

Amsterdam geeft mij een groot gevoel van vrijheid, mensen doen hier hun eigen ding en volgen hun eigen pad. Het internationale en multiculturele karakter van de stad geeft mij een heel goed gevoel en ik woon hier graag, maar de band met Dominica zit voor altijd in mijn hart.’

 

8 Amsterdammers hebben de Dominicaanse nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen