Ridhuna

India

Dit is
Ridhuna Ziauddin (1983)

Vaderland
India

In Nederland sinds
2012

Beroep
Compensatie manager

Dol op
Bollywood dancing

Eerste indruk Amsterdam
De levendigheid op Leidseplein

India in Amsterdam

Albert Cuypmarkt

‘Uithuwelijken is in India heel normaal. Ik heb daar de moderne variant van gedaan, ik heb mijn man leren kennen via een online huwelijksbureau. Gelukkig hebben niet mijn ouders bepaald met wie ik contact mocht leggen, maar ikzelf en daardoor zijn we echt verliefd geworden en vervolgens getrouwd in India. Mijn man werkte al in Amsterdam en toen ik ook een baan in Amsterdam had gevonden, ben ik hierheen verhuisd. Dat is nu vier jaar geleden.

 
De eerste periode was één groot feest. Mijn man en ik houden allebei van uitgaan en van elektronische muziek. Wel vind het ik jammer dat de vrouwen in Amsterdam zich niet echt optutten. In India, maar ook in Engeland en Amerika is het heel normaal om echt werk te maken van je outfit als je een avond uitgaat. Hier zijn vrouwen meer laid back.

 
Ik woonde hiervoor in Australië en kwam in juli in Amsterdam. Het was hier kouder in de zomer dan het was in de winter van Australië. Hier merk je pas hoe belangrijk zon is en hoe het weer ook je humeur bepaalt. Het heeft me twee jaar gekost om te wennen aan het weer hier. Ik heb nog steeds geen regenpak, dat vind ik niet leuk staan, dus ik gebruik een paraplu. En ja, die gaat ook altijd stuk.

 

Dat ik van deze stad houd en hier wil blijven wonen, weet ik sinds de geboorte van mijn zoon anderhalf jaar geleden. Hoe hier wordt omgegaan met zwangerschap en baren is zo bijzonder. Het is een natuurlijk proces en geen ziekte en daarom hoef je ook niet in een ziekenhuis te zijn. Ik kwam hier eigenlijk te laat achter, want dit realiseerde ik me pas bij zeven maanden zwangerschap. Ik had gekozen voor een verloskundige in het ziekenhuis, maar zou een volgende zwangerschap echt wel zonder een ziekenhuis durven. Mijn familie in India werd gek toen ik gewoon thuis zat toen ik voorbij de uitgerekende datum was. In India lig je dan allang in het ziekenhuis en een keizersnede is heel normaal. Het wordt niet als een operatie gezien zoals hier. De artsen en verpleegkundigen die mij begeleidden tijdens mijn bevalling waren zo goed. Niemand maakte er een technisch verhaal van, iedereen hield rekening met het feit dat het voor ons een bijzonder en belangrijk moment was. In alles werden we betrokken en keuzes maak je zelf.

 

Zwanger zijn in Amsterdam was een prachtige ervaring en dat in combinatie met onze liefde voor elektronisch muziek deed ons besluiten onze zoon Armin te noemen. Vernoemd naar de Nederlandse DJ Armin van Buuren.’
 

2.689 Amsterdammers hebben de Indiase nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen