Aurelie

Seychellen

Dit is
Aurelie Fanchette (1997)

Vaderland
Seychellen

In Nederland sinds
2015

Mist
Het strand

Beroep
Student medicijnen

Eerste indruk Amsterdam
Grijs en goeie infrastructuur

Dol op
Zwemmen en muziek

Wil altijd nog
Skydiven

Seychellen in Nederland
Hortus Bontanicus

‘Als zwemster van het nationale team was ik al een paar keer in Europa geweest voor wedstrijden. Dus toen ik ging studeren stond voor mij meteen vast dat ik naar Europa wilde. Via een vriend die in Amsterdam woonde had ik al allerlei moois over Amsterdam gehoord en gezien op foto’s. Ik wilde de stad weleens met eigen ogen zien en dus koos ik voor een studie Business in Amsterdam. Qua schoonheid van de stad kwam ik absoluut niet bedrogen uit. Het was zelfs nog mooier dan op al die foto’s. Ik kwam in Augustus en de zon scheen, iets wat niet zo vanzelfsprekend is kwam ik later achter.

De studie Business was echter een ander verhaal. Het blijkt toch niet mijn richting te zijn. Vanaf oktober switch ik daarom naar een medicijnenstudie. Helaas niet in Amsterdam. Hier wordt alleen in het Nederlands lesgegeven, een taal die ik niet spreek, laat staan m’n studie in kan doen. Ik zou naar Maastricht of Groningen kunnen gaan, waar de studie wel in het Engels is, maar deze steden spreken me minder aan dan Amsterdam. Het is Milaan geworden.

Ik zal Amsterdam wel gaan missen. Vooral plaatsen als het Vondelpark. In de rustige delen op een mooie open plek tussen de bomen en het water waan ik me een beetje op de Seychellen. Alhoewel Amsterdam eigenlijk nauwelijks te vergelijken is met de Seychellen: een eilandengroep met honderdvijftien eilanden, waarvan er slechts tien bewoond zijn. Vooral het strand, waar ik twee minuten lopen vandaan woonde, is natuurlijk een paradijs vergeleken bij de stranden aan de Noordzee. Maar daar staat tegenover dat in Amsterdam weer veel meer te doen is. Winkels, shoppen, de bioscoop, bowlen of gewoon door de stad wandelen. Het strand van de Seychellen, hoe mooi ook, blijft altijd hetzelfde strand. Hier ontdek ik elke keer weer iets nieuws en valt er altijd iets te zien. Misschien kom ik in de toekomst terug naar Amsterdam of woon ik elders in Europa. Maar het kan ook maar zo zijn dat ik op een tropisch eiland woon. Ik ben nog jong. Het belangrijkste nu is mijn toegangsexamen halen voor mijn studie medicijnen.’

3 Amsterdammers hebben de Seychelse nationaliteit180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen