Elmo

Australië

Dit is
Elmo Cohen (2011)

Vaderland
Australië

In Nederland sinds
2015

Eerste indruk van Amsterdam
De klokkentorens

Favoriete plek in de stad
Nemo

Australië in Amsterdam
Papa

Mist
Opa en oma en het strand

Wil altijd nog
Een broodje warme worst bij Van Dobben eten

‘Australië is een heel groot eiland en Nederland is heel klein. Hier hebben ze andere dingen dan in Australië. Ze hebben een Jumbo. Ik eet graag patat met mayonaise, hagelslag en chocoladepasta. In Australië at ik altijd sushi. Ik vind boodschappen doen met papa en mama heel leuk, vooral hier op het plein bij de bakker. Ik houd van donker brood.

We zijn met het vliegtuig hierheen gekomen. Papa komt uit Australië, maar mama uit Nederland. Ik heb ook een oma in Enschede. In het vliegtuig ging ik gamen. Eerst gingen we huizen lenen op de Nieuwendammerdijk. Nu wonen we om daar om de hoek. Ik ga met de bakfiets en pont naar school, daar heb ik nieuwe vriendjes. Ik houd van sport en van kijken naar fitnessprogramma’s. Ik doe ook zelf de buikspieren. Oh, en ik heb net mijn A-diploma.

Op woensdag is het hotdogdag en dan gaan we naar de Hema. De Hema is zo leuk. Ook Artis en Nemo vind ik heel leuk. Ik wil wel weer terug naar Australië als ik klaar ben met school. Ik mis granddad en granny. Ik droom in het Engels en in het Nederlands.’

1.206 Amsterdammers hebben de Australische nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen