Justina

Litouwen

Dit is
Justina Nekrašaitė (1987)

Woont in
Bos en Lommer

Vaderland
Litouwen

In Nederland sinds
2013

Beroep
Kunsternares

Dol op
Filmhuis films, hardlopen en koffietentjes

Wil altijd nog
Naar een ballet

Mist

Natuur. Alles in Amsterdam is door mensen gemaakt 

Litouwen in Amsterdam
Als je varškės sūrelis eet van de 
Russische winkel op de vijzelstraat


“Ik had niet speciaal de intentie om naar Amsterdam te gaan, maar de mogelijkheid deed zich voor en zo kwam ik in 2009 in Amsterdam. Ik was onder de indruk van de OBA en van het Vondelpark. Ik vond het gelijk een super artistieke, mooie en gekleurde stad. Jaren later ontstond het idee om in Amsterdam te studeren.

De magie van de eerste ontmoeting met Amsterdam was geweldig en onbewust kwam ik daarom daarna terug, maar in de tussentijd was ik zelf veranderd en zag ik Amsterdam op een andere manier. Het koste me wel een jaar om uit te zoeken wat ik wilde.  Ik kwam om te studeren, maar heb me nooit aangemeld.  Ik wilde doen wat mijn hart zei dat goed was. Ik  wilde niet studeren, maar mezelf verbeteren als een kunstenaar en fotograaf. Amsterdam gaf mij die mogelijkheid om te veranderen als mens en kunstenaar.

Ik ben nu 3 jaar in Amsterdam en ik heb het idee dat ik nog niet boven aan de berg ben. Ik ga nog naar boven en alles gaat goed. Dat maakt me ook wel bang, alles gaat zo goed in Amsterdam, misschien moet ik ergens anders heen. Maar dan besef ik me dat ik bij Amsterdam hoor, ook al ben ik een buitenlander. Er zijn hier zoveel mogelijkheden en de stad moedigt me enorm aan om dingen te doen en dingen te creëren. Zonder Amsterdam zou ik niet zo veel dingen hebben gedaan. Ik ben hier gewoon super gelukkig!"

478 Amsterdammers hebben de Litouwse nationaliteit

 

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen