Mariya

Kazachstan

Dit is
Mariya Moisseyeva (1995)

Vaderland
Kazachstan

In Nederland sinds
2013

In Amsterdam sinds
3 maanden

Beroep
Student economie

Dol op
Reizen

Wil altijd nog
Meedoen met de nieuwjaarsduik in Scheveningen

Mist
Spontaan afspreken met mensen


Kazachstan in Amsterdam
‘Amsterdam-Oost. Dat doet me het meest denken aan Kazachstan door de vele Turkse winkels die daar zijn.’

‘Als ik vertel dat ik uit Kazachstan kom, beginnen mensen vrijwel meteen over Borat. De fictieve Kazachse journalist, neergezet door de Britse komiek Sacha Baron Cohen. Een extreme rol, wat op zich wel weer typisch Kazachs is.

Amsterdammers zijn heel rustig. In Kazachstan is men extremer in bijvoorbeeld emoties. Hetzelfde geldt voor het weer. We hebben extreem koude winters en hele warme zomers. Die heerlijke zomers, die mis ik wel in Nederland. Het fantastische culturele leven in Amsterdam mis ik dan weer als ik in Kazachstan ben.


Ik woon in de Bijlmer. Het staat daar misschien niet bekend als het beste gedeelte van de stad, maar het is er goedkoop en ik vind het er leuk. Lekker multicultureel en anders dan de rest van Amsterdam. Je hoort hier mensen eerder niet Nederlands praten, dan wel. Nederlanders accepteren alles en oordelen niet, het is een tolerante gemeenschap. In Kazachstan zijn mensen meer veroordelend.

Ik heb hier geleerd dat mensen verschillende meningen mogen hebben. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar je kan een andermans mening wel respecteren. Kazachstaans in mij is dat ik de regels soms probeer te ontwijken. Ik doe dingen op mijn eigen manier.’

104 Amsterdammers hebben de Kazachstaanse nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen