Pascal

Luxemburg

Dit is
Pascal Meyer (1980)

Woont in

De Baarsjes 

Vaderland

Luxemburg

In Nederland sinds
2000

Beroep
Pianist

Dol op

zwemmen en naar concerten gaan

Eerste indruk Amsterdam
Overweldigend

Mist
Zijn ouders en grotere porties in restaurants, witte wijn uit Luxemburg en Bofferding

Luxemburg in Amsterdam

In ieder geval niet café Luxemburg

“De eerste ontmoeting met Amsterdam was in 1999. Een vriend uit Luxemburg studeerde hier en ik ben naar de open dag van het Conservatorium geweest en heb hem opgezocht. Vanaf het moment dat ik aan kwam, was ik verkocht. Ik wist niet wat me overkwam.  Wow. Liefde op het eerste gezicht.

Ik besloot dat ik hier toelatingsexamen op het conservatorium wilde doen en ik werd aangenomen. Ik kwam in een indian summer, kocht gelijk een fiets en ging naar de Uitmarkt. Zoiets had ik nog nooit mee gemaakt.

De eerste tijd was perfect. Alles klopte. Ik had een leuk huis waar al een piano in stond, werd voor het eerst heel erg verliefd en alles was geweldig.  Inmiddels woon ik er 16 jaar en de stad wordt gewoon onderdeel van je. Je moet soms wat extra moeite doen om het weer leuk te vinden, maar Amsterdam maakt zichzelf ook steeds weer leuk. Bijvoorbeeld de buurt waar ik woon, de Baarsjes, is de laatste jaren enorm ontwikkeld.

Het Museumplein dat is mijn favoriete plek. Toen ik in Amsterdam kwam wonen, was het net ingericht.  Ik vind die ruimte waanzinnig. In Amsterdam is het nooit leeg, maar als je in het midden van het Museumplein staat dan hoor je de stad niet.

Ook is het zo vol in de stad dat je hier helemaal geen perspectief hebt op gebouwen. De gevel van de Bijenkorf kan je gewoonweg niet goed zien. In het midden van het Museumplein heb je dat wel. Je kan aan de ene kant het Concertgebouw zien liggen en aan de andere kant dat enorme Rijksmuseum.”

54 Amsterdammers hebben de Luxemburgse nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen