Fabio

Italie

Dit is 
Fabio Moro (1985) 

Vaderland
Italië

Woont in
Westerpark

In Nederland sinds
2004

Beroep
Econoom

Mist
Winkels die s’avonds open zijn en de aperitivo. Na het werk met vrienden een drankje doen. Hier wil iedereen doordeweeks meteen naar huis, boem snel fietsen om thuis te gaan eten.

Italië in Amsterdam
In Amsterdam zijn meer echte Italiaanse spullen te krijgen dan in het kleine dorpje in Italië waar ik woonde

Dol op
Klassieke concerten in het concertgebouw en technomuziek

Wil begraven worden in
Italië, ergens aan zee
“Ik was 16 toen ik voor het eerst in Amsterdam kwam. Met Oud en Nieuw in de rosse buurt, met veel dronken mensen op straat.  “Wat is dit een vreselijk vieze stad”, dacht ik. Vies, koud en grauw. Ik hoorde anderen altijd zeggen: “Wow Amsterdam”, maar ik dacht: “Hier zou ik nooit willen wonen.”

In 2007 ben ik verhuisd naar Amsterdam. Amsterdam Zuid. Dat was een totaal ander Amsterdam. Rustiger, kleiner, mooie kleine koffietentjes. Toen begon ik van Amsterdam te houden. De stad is in de loop der jaren echt veranderd. Het niveau van restaurants, musea, koffietentjes. Het wordt hier net zoals in London en New York. Amsterdam Noord is het Meatpacking district van New York. Het leuke van Amsterdam dat alles door elkaar loopt. Bijvoorbeeld in café Hoppe zie je jonge studenten en politici van middelbare leeftijd naast elkaar. Iedereen is welkom in Amsterdam.

In 2013 was ik klaar met Amsterdam. En had ik het gehad met m’n werk. Dus ik nam een sabbatical en ben verhuisd naar Colombia en vervolgens naar Berlijn voor mijn werk. Pas na Berlijn wist ik: “Ik wil terug naar Amsterdam.” M’n huis, mijn vrienden. Amsterdam is mijn thuis. Soms moet je snuffelen aan een ander om terug te gaan naar je partner. Eigenlijk is het het beste om 1 keer per jaar vreemd te gaan om te zien of dit het juiste is.”

6.981 Amsterdammers hebben de Italiaanse nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen