Amsu

Nepal

Dit is
Amsu Giri (2008)

Vaderland
Nepal

In Nederland sinds
2012

Beroep
Scholier

Dol op
Rekenen en zwemmen

Mist
Opa en oma

Wil altijd nog
Dokter worden in een ziekenhuis en optreden met balletdansen

‘Ik ben in Nepal geboren en toen ik vijf jaar was gingen we naar Nederland. In Nepal zijn bergen en de Mount Everest is de hoogste berg. Er komen altijd veel toeristen naar Nepal. En mijn opa en oma wonen daar. Zij wonen nu in een tent, want hun huis is kapotgegaan door de aardbeving. Dat vind ik natuurlijk heel erg. Ons oude huis is ook verwoest door de aardbeving. We hadden een heel groot huis. In Amsterdam hebben we een klein huis. Daarom kan ik ook geen huisdieren hebben. In Nepal hadden we een poesje, een hond, geiten en vogels. 

Ik vind het heel leuk in Amsterdam. Ik zit op muziekles, turnen en zwemles. En op het Montessori Boven ’t IJ in groep vier. Vouwen, knutselen en rekenen vind ik het leukste op school.

Ik mis opa en oma wel heel erg, maar gelukkig kan ik met ze skypen. En ze zijn in 2014 naar Nederland gekomen, maar toen gingen ze weer terug. Opa wou heel graag blijven, maar dat mocht niet van het visum. We zijn naar Artis geweest en naar het Amstelpark. In het weekend gaan we altijd naar het park met mama. Papa kan niet mee, want die moet zeven dagen per week werken en hij studeert ook nog. Papa heeft een Nepalees restaurant: Himalayan Kitchen. In Nepal aten we momo. Dat is een soort dim sum. Ik vind patat en ijsjes het aller-lekkerste eten.

Mijn favoriete tv-programma is alles op Nickelodeon en het Jeugdjournaal. Daar hoorde ik van de aardbeving in Nepal. We hebben een giroactie gedaan. Bij De Hallen hebben we eten verkocht en 1200 euro opgehaald.

We weten nog niet of we deze zomer naar opa en oma gaan. Het kost veel geld om naar Nepal te vliegen en het geld kan ook gebruikt worden om het huis opnieuw op te bouwen. Later wil ik dokter worden. Want dan verdien ik veel geld en dan kan je mensen helpen.’

265 Amsterdammers hebben de Nepalese nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen