Mo

Qatar

Dit is
Mo Tamimi (1984)

Vaderland
Qatar

In Amsterdam sinds
2014

Beroep
IT professional

Dol op
Muziek maken

Wil begraven worden
Waar mijn grote liefde ligt

Wil altijd nog
Muziek maken op de Amsterdamse straten  

Mist
Helemaal niks. Ik weet zeker dat ik nooit meer terugga naar Qatar.’

‘Na mijn middelbare school in Qatar te hebben afgerond, ben ik naar Australië gegaan om daar te studeren. Vervolgens heb ik in Parijs en Engeland gewoond. Ik wilde een man van de wereld zijn en zoveel mogelijk leren. Met Amsterdam maakte ik voor het eerst kennis, toen ik me ging verdiepen in marihuana. Natuurlijk kom je dan al snel hier uit. Ik besloot een trip naar Amsterdam te plannen en in 2013 kwam ik hier aan.

Ik wist gelijk dat ik hier wilde wonen. Het was het sterkste gevoel over iets dat ik ooit heb gehad. Ik zat in de coffeeshop The Old Church met pen en papier en besloot op te schrijven wat ik allemaal moest regelen om hier te kunnen wonen. Ik houd van het weer hier, de regen ervaar ik als iets positiefs. In Qatar is het altijd heet. Ook de vrije maatschappij, de multiculturele samenleving en het dorpse gevoel in de stad spreken me heel erg aan. Ik heb alles op alles gezet om hier te kunnen wonen en werken, en dat is gelukt. Ik heb een leuk huis in de Utrechtsedwarsstraat en ik houd enorm van deze buurt.

Ik heb na mijn vertrek uit Qatar veel geleerd door te leven in een multiculturele samenleving. In Qatar is er geen enkele ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen en de media zijn gecensureerd. Ik wil nooit meer terug. Hier kan ik vrij zijn. Ik heb bijvoorbeeld tattoos die ik nooit zou kunnen hebben in Qatar, zo leg ik mijn herinneringen vast. Elke dag in Amsterdam ervaar ik als mooi. Ik vind de mensen hier cool en ik wil hier voor altijd blijven.’

1 Amsterdammers heeft de Qatarese nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen