Dominic

Zuid Afrika

Dit is
Dominic Karatouliotis (1991)

Vaderland
Zuid-Afrika

In Amsterdam sinds
2015

Woont in
Oost

Beroep
Officemanager bij een PR-bureau

Houdt van
Hardlopen en fotograferen

Eerste indruk van Amsterdam
Het is goed geregeld

Zuid-Afrika in Amsterdam
Chillen in het park met vrienden doet me aan Zuid-Afrika denken.

Wil altijd nog
Naar Walibi World

Mist
Mijn familie en vrienden, maar ik ben hier pas een jaar, dus ik zit nog op een roze wolk. Ik ben nu nog helemaal Amsterdam aan het omarmen en heb nog geen heimwee gehad.’ 

 ‘Ruim twee jaar geleden was ik in m’n eentje op reis. In Thailand ontmoette ik de Nederlandse Joyce, die samen met haar moeder op vakantie was. We hebben maar twee avonden samen gespendeerd, maar we waren meteen verliefd met een langeafstandsrelatie tot gevolg. Dertien maanden lang Skypten en whatsappten we aan één stuk door en kwam zij mij in Zuid-Afrika bezoeken en ik haar in Amsterdam. We moesten beslissen waar we gingen wonen. Het werd Amsterdam. Ik had op dat moment geen vaste baan, dus het kwam op een goed moment in mijn leven. En daarbij was ik vanaf het eerste moment dol op deze stad.

Mijn vriendin is geboren in Brazilië en op haar zesde hierheen verhuisd. We zijn twee verschillende expats in een expatstad. Zij is een professioneel salsadanser en ze heeft zowel de flair van een Braziliaanse als de directheid van een Amsterdammer in zich. Ik vind het mooi dat ik van deze twee beide werelden iets kan leren.

We wonen in Oost. Ik houd van dit gedeelte van de stad. Van de verschillende culturen die daar samenleven en dat ik daar op een natuurlijke manier onderdeel van ben. In Amsterdam voel ik me superveilig. Hier kan je makkelijk om twee uur ’s nachts over straat. De enige plek waar ik me iets minder op m’n gemak voel, is op de Wallen. Vrienden van mij uit Zuid-Afrika zeggen allemaal: “Als we naar je toekomen, dan moeten we naar the Red Light District”, maar voor mij is dat echt een toeristending, niet iets waar ik wekelijks ronddwaal. Ik neem ze liever mee naar één van de vele mooie parken van Amsterdam. Ik ben in m’n nopjes als ik het Amsterdamse leven leid: een terrasje pakken, borrelen met vrienden, fietsen door de stad. Daarnaast werk ik op de Herengracht bij PR bureau FinchFactor als officemanager. Met superleuke collega’s werken op één van de mooiste grachten van de stad maakt mij een trotse Amsterdammer.

Joyce en ik zijn al helemaal gesetteld en willen samen in Amsterdam groeien. We willen een huis kopen, maar dat is moeilijk in Amsterdam. Nederlanders vinden ons jong om nu al zo gesetteld te zijn. Zij willen eerst studeren en reizen. Ik heb nog niet gestudeerd, maar wel al het studentikoze leven geleid. We zijn gewoon enorm verliefd en willen graag samen zijn.’ 

796 Amsterdammers hebben de Zuid-Afrikaanse nationaliteit

 

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen