João

Portugal

Dit is
João Gonçalves (1965)

Nationaliteit
Portugal

Woont in
Centrum

In Nederland sinds
1989

Beroep
Marketing- en salesmanager 

Mist het meest
De warmte van zijn familie en de Portugese cultuur. En de koffie uit Portugal is voortreffelijk. Bica heet deze koffie. Is een soort espresso. 10 tallen per dag drinken Portugezen dit. Heb ik in Amsterdam nog nooit geproefd. Is niet alleen koffiedrinken, is een manier van leven.

Dol op
Nederlandse kaas

Portugal in Amsterdam
Restaurant Girasol aan de Amstel

Wil altijd nog 
Wonen aan het strand


"Als Marketing en Sales manager van Gassan Diamonds heb ik alle wereldsteden gezien en op geen enkele reis heb ik gedacht: “Deze stad komt qua gevoel dichtbij Amsterdam.”

Wat mij betreft is Amsterdam de mooiste stad van de wereld. Het is een levendige, multiculturele, zakelijke wereld. Het leuke is dat je op straat een CEO niet van een zakenman kan onderscheiden. Iedereen is gelijk. Iedereen gaat op de fiets.

In 1989 kwam ik naar Nederland. Voor mijn vrouw, want voor het klimaat kom je hier niet. Ik heb haar leren kennen op het strand van Portugal. Ik was 20 jaar. Zij had blond haar, blauwe ogen en zag er goed uit in haar badpak. Toen ze weg was besefte ik pas dat ik haar miste. We gingen brieven schrijven en ik was voor het eerst verliefd. Ik ging haar opzoeken in Amsterdam. Liftend met een truck mee, bijna 2 dagen was ik onderweg. Ik ben meteen anderhalve maand gebleven.

Ik vind mezelf een wereldburger. Typisch Nederlands trekje in mij: ik zeur over het weer. En ik vind dingen ‘gezellig’. Op zakelijk gebied ben ik net als een Nederlander snel ongeduldig en recht op mijn doel af. Zakelijk heb ik in Amsterdam veel geleerd.

In Amsterdam heb ik geleerd dat je moet vechten voor hetgeen waar je in gelooft. Er zijn veel mogelijkheden. Het is een heel open stad. In Amsterdam ben ik man geworden. Volwassenheid in alle opzichten.

2.961 Amsterdammers hebben de Portugese nationaliteit

180Nationalities.TextByStorySupply

Ontdek andere verhalen